Beauty -educatie 3

Astazi vreau sa vorbim despre stratul cornos, stratul superficial al epidermei. Este format la randul lui din strat cornos conjunct sau profund si strat cornos disjunct sau exfoliator. Acesta din urma este cel care, dupa cum ii spune si numele, se exfoliaza.

Celulele din acest strat sunt deja aplatizate, fara nucleu sau substanta fundamentala, keratinizate si pregatite sa paraseasca suprafata pielii.

Aceste celule, la microscop, arata ca niste solzi.

Ciclul de innoire celular este intre 26 si 30 de zile, la un tanar adult.

Prin procedeul cosmetic numit exfoliere noi incercam sa accelaram aceasta innoire celulara, astfel incat, la suprafata pielii sa avem in permanenta celule noi, vii care sa fie capabile sa transporte catre organism toate substantele nutritive si ingredientii activi pe care ii asezam noi pe piele prin intermediul cremelor.

De aceea, eu ca estetician, recomand exfolierea o data pe saptamana.

Ganditi-va putin ce inseamna sa punem o crema pe o suprata formata din celule moarte. Este ca si cum crema respectiva o asez pe o folie de plastic. Nu va trece nimic dincolo de ea. Se chema ca am folosit produsul degeaba.

O alta recomandare pe care o fac tuturor clientelor mele este aceea de a folosi produs de exfoliere profesional in detrimentul celor traditionale (malai, cafea, zahar etc). Fac asta pentru ca produsul profesional contine substante care, fie actioneaza asupra celulelor moarte dizolvandu-le (acesta se numeste gomaj enzimatic), fie actioneaza ca un magnet, indepartand cu usurinta celulele moarte. Rezultatul este, fara indoiala, de necontestat, atunci cand folosim produs profesional, in comparatie cu metodele traditionale care nu fac decat sa ne dea impresia ca avem o piele mai fina.

Atat pentru astazi. Sper sa va fie de folos! Pe curand ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *